X

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din Ucraina la Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF) pentru cofinanțare a fost acceptat.

Citește și: Incendiu la o tabără pentru copii din stânga Nistrului. Sute de persoane au fost evacuate

Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructuri și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, care constată că grație suportului din partea Uniunii Europene prin Mecanismul de Interconectare a Europei, se va reuși reabilitarea drumul de acces dintre PTF Reni – Giurgiulești și Giurgiulești-Galați. Acest segment se află într-o stare rea și este un obstacol pentru șoferi. Drumul va fi extins la patru benzi și va fi reabilitat conform standardelor europene.

„Vom construi un drum nou, de aproximativ 3,15 km care o să ocolească satul Giurgiulești. În așa fel, toate mașinile de mare tonaj care merg spre port sau spre PTF, vor ocoli satul. Locuitorii din Giurgiulești vor scăpa de poluare fonică și de mediu, iar șoferii vor ajunge mai repede la destinație.  Tot aici, va fi construită și o parcare pentru camioanele care așteaptă să treacă vama”, a menționat ministrul Spînu.

Costul total al proiectelor de infrastructură este de 15 570 000 de euro, iar 50% din valoarea acestuia, adică  7 785 000 va fi acoperită sub formă de grant de către Uniunea Europeană prin CEF.

Tags: Andrei SpînuMecanismul pentru Interconectarea EuropeiMinisterul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale
Știrile zilei