X

Promo-LEX cere eliberarea unui activist civic din Transnistria

Promo-LEX cere eliberarea unui activist civic din Transnistria

Promo-LEX solicită eliberarea urgentă a lui Victor Pleșcanov, prima persoană condamnată în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei și condamnarea invaziei ruse în Ucraina, ca urmare a identificării unor probleme grave de sănătate.

Potrivit unui comunicat al Promo-LEX, Victor Pleșcanov este încarcerat în închisoarea nr. 3 din Tiraspol, iar pe 23 noiembrie, soția lui Pleșcanov a anunțat pe o rețea de socializare că acesta a fost diagnosticat cu o problemă oncologică, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Cutremur puternic aproape de Moldova – Stiripesurse.md

Informația despre problemele grave de origine necunoscută la stomac a fost confirmată ulterior și de Stepan Popovski, jurist din regiunea transnistreană, care a semnalizat și refuzul de comunicare și informare corespunzătoare din partea structurilor transnistrene, dar și atitudinea ostilă a acestora în raport cu Victor Pleșcanov din ultimele două săptămâni.

Promo-LEX cere eliberarea unui activist civic din Transnistria

Astfel, Asociația Promo-LEX face apel public către autoritățile constituționale, misiunile diplomatice, Misiunea OSCE în R. Moldova și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturilor Omului în R. Moldova să întreprindă următoarele măsuri:

Tags: activist civicPromo LexStepan PopovskiTransnistriaVictor Pleșcanov
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei