X

Promo-LEX solicită intervenția imediată a Guvernului pentru eliberare jurnalistului Iliușin

Promo-LEX solicită intervenția imediată a Guvernului pentru eliberare jurnalistului Iliușin

Asociația Promo-LEX își exprimă profunda îngrijorare față de reținerea jurnalistului Timofei Iliușin în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și cere  intervenția urgentă a Guvernului Republicii Moldova pentru eliberarea imediată a jurnalistului.

Citește și: Avere nejustificată. Un procuror din Chișinău ar putea rămâne fără bani și funcție

„Este esențial ca autoritățile să acționeze rapid pentru a proteja drepturile fundamentale ale lui Timofei Iliușin și pentru a demonstra angajamentul Republicii Moldova față de libertatea presei și drepturile omului”,  a declarat Vadim Vieru, avocat, Director de Program în cadrul Asociației Promo-LEX.

De asemenea, avoxații Promo-LEX cer autorităților de la Chișinău inițierea procedurilor legale pentru a pedepsi persoanele responsabile de reținerea arbitrară a jurnalistului și asigurarea protecției drepturilor omului și a libertății presei în regiunea transnistreană.

Precizăm că Timofei Iliușin, jurnalist al publicației independente SOTAvision, a fost reținut de către angajații așa-zisului minister al securității din regiunea separatistă transnistreană în timp ce se afla acolo pentru a realiza un material jurnalistic.

Tags: Promo LexTimofei IliușinTransnistria
Știrile zilei