X

Promovează politica Rusiei cu acte românești

Promovează politica Rusiei cu acte românești

Promovează politica pro-rusă cu acte românești. Este vorba despre președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, afiliat oligarhului fugar Ilan Șor, care zilele trecute ar fi participat la forumul economic BRICS 2024 de la Moscova, scrie publicația Ziarul de Gardă.

Citește și: Nu credeți falsurilor! MEC nu deschide nicio tabără militar-turistică

Potrivit sursei citate, la controlul trecerii frontierei de stat, Lungu a prezentat o carte de identitate românească. Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către reprezentanții Poliției de Frontieră.

Conform datelor furnizate de instituție, ultima traversare a frontierei de stat a liderului partidului „Șansă”, care în aprilie a participat, la Moscova, la crearea blocului politic „Victorie”, a fost înregistrată pe sensul de intrare în R. Moldova marți, 28 mai.

Reprezentanții serviciului de presă al partidului „Șansă” au declarat, pentru Ziarul de Gardă, că acestea sunt date personale și că liderul formațiunii politice „nu trebuie să facă neapărat public cu ce document și unde trece.

Cetăţenia română reprezintă legătura şi apartenenţa unei persoane fizice la statul român și se dobândește prin naștere, adopție sau acordare la cerere. Aceasta se acordă la data depunerii jurământului de credinţă față de România.

Tags: Alexei Lungu ȘansaIlan ŞorLungu acte românești
Știrile zilei