Propaganda nord-coreeană loveşte în inima Seulului. Manifestele comuniste au aterizat în curtea Casei Albastre

Publicat:

Materiale de propagandă, ce glorifică regimul nord-coreean, au fost găsite în incinta “Casei Albastre”, complexul unde se află preşedinţia sud-coreeană, au anunţat luni oficiali din Coreea de Sud, informează AFP, potrivit agerpres.

Autorităţile nord-coreene trimit regulat dincolo de zona demilitarizată ce marchează frontiera intercoreeană baloane care transportă manifeste de propagandă, iar militanţi sud-coreeni ripostează cu propriile manifeste destinate Coreei de Nord.


Citeşte şi: EXPLOZIE urmată de un incendiu puternic pe o platformă petrolieră din Louisiana. Cel puţin şase oameni sunt răniţi

Seulul se află la circa 50 de kilometri de frontieră şi uneori pot fi găsite manifeste nord-coreene pe străzile capitalei sud-coreene. Însă găsirea de astfel de hârtii chiar pe teritoriul “Casei Albastre” este un lucru destul de rar.

Marele lider Kim Jong-Un a declarat că îl va supune prin foc pe nebunul american bolnav mintal“, se poate citi pe unul dintre aceste pliante, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, cu referire la o expresie folosită în septembrie de Kim în direcţia liderului american Donald Trump.

Tensiunile s-au agravat foarte mult în Peninsula Coreeană în urma intensificării programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord – interzise de comunitatea internaţională – şi a schimbului de ameninţări dintre regimul de la Phenian şi administraţia Trump.

Citeşte şi: Avocaţii fostei preşedinte sud-coreene AU DEMISIONAT în grup

Într-un alt document descoperit se exprimă ironic regretul cu privire la dependenţa Coreei de Sud faţă de armata americană.

“Se întâmplă ca manifestele să fie aduse de vânt până aici”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene. “Ele au fost recuperate de echipele de securitate şi predate serviciilor de anchetă”, a precizat acesta.

În 1968, agenţi nord-coreeni au reuşit să se apropie foarte mult de “Casa Albastră”, într-o operaţiune a unui comando format din 31 de oameni, în încercarea de a-l asasina pe fostul preşedinte Park Chung-Hee. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.