Propaganda pentru supremaţia albilor în SUA a crescut îngrijorător. Tot Trump este de vină!

Publicat:

Propaganda pentru supremaţia albilor în SUA şi-a dublat practic mesajele anul trecut, arată organizaţia neguvernamentală Liga Anti-Defăimare (ADL) într-un raport citat miercuri de Reuters, potrivit agerpres. Este vorba nu doar de rasism, ci şi de antisemitism şi atacuri la adresa minorităţilor sexuale.

Organizaţia de promovare a drepturilor minorităţilor a consemnat anul trecut 5125 de cazuri din categoria respectivă, faţă de 2724 în 2019. În acelaşi timp, incidentele în campusuri au scăzut sub jumătate, posibil din cauza restricţiilor legate de coronavirus.


Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

Criticii fostului preşedinte Donald Trump consideră că acesta i-a stimulat pe rasiştii albi, deşi el a respins acuzaţiile şi a susţinut că este denigrat de adversarii politici.

Actualul preşedinte, Joe Biden, a ordonat evaluarea riscului de terorism intern, în urma ocupării Capitoliului din Washington de către protestatari, în 6 ianuarie. Unii dintre cei care au pătruns în sediul Congresului afişau simboluri ale supremaţiei albilor.

Potrivit ADL, Hawaii este singurul stat american unde nu s-a manifestat în 2020 propaganda rasistă. La polul opus, cele mai ridicate niveluri ale manifestărilor respective s-au înregistrat în Texas, Washington, California, New Jersey, New York, Massachussetts, Virginia şi Pennsylvania.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

“Barajul de propagandă, care prezintă caracteristici predominante de limbaj disimulat propriu supremaţiei albilor, cu tentă patriotică, reprezintă un efort de a face să pară normal mesajul susţinătorii supremaţiei albilor şi de a promova eforturile de recrutare, ţintind în acelaşi timp grupuri minoritare, inclusiv evreii, negrii, musulmanii, imigranţii ne-albi şi comunitatea LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi alte minorităţi sexuale – n. red.)”, arată raportul ADL.

În acest context, Reuters reaminteşte că secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luna trecută că mişcările neonaziste şi pentru supremaţia albilor sunt pe cale să devină o “ameninţare transnaţională” şi au exploatat epidemia de coronavirus pentru a atrage susţinători, iar deputata Jacke Speier i-a scris anul acesta lui Biden, cerându-i să emită un decret prin care desemnează supremaţia albilor şi extremismul violent ca ameninţări la adresa securităţii naţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.