X

Proprietarul acvariului din interiorul unui hotel din Berlin: Motivul exploziei rezervorului, ‘complet neclar’

Compania care deţine un acvariu care a explodat vineri în interiorul unui hotel din Berlin şi-a exprimat “consternarea faţă de accident”, relatează dpa, potrivit agerpres.

Motivul exploziei produse la uriaşul cilindru plin cu apă este încă “total neclar”, a spus un purtător de cuvânt al Union Investment, Fabian Hellbusch.

Citește și : Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone şi securitatea centralelor nucleare

“În prezent, încercăm să obţinem o imagine mai precisă a situaţiei şi a prejudiciului cauzat în coordonare cu poliţia şi pompierii la faţa locului”.

Regretăm profund că un număr mare de peşti ţinuţi în Aquadom … au murit din cauza distrugerii severe a cilindrului din acrilic şi a scurgerii de apă”, a spus compania. Alte acvarii mai mici nu au fost distruse, notează sursa citată.

Lucrări de construcţie şi o revizie generală la aquadome au avut loc în 2019 şi 2020. După o pauză impusă de coronavirus, acvariul a fost redeschis în 2022.

Citește și : Consiliul European cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instalaţiilor nucleare civile

 

Acvariul, în care se aflau circa 1.500 de peşti exotici, a explodat vineri dimineaţă revărsând un milion de litri de apă şi resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte, au anunţat serviciile de urgenţă, potrivit Reuters.

Tags: accidentAquadomberlinFabian HellbuschMitte
Categorii: Diaspora