X

Proprietarul Azovstal: ‘Nu vom lucra niciodată sub ocupație rusească’

„Nu vom lucra niciodată sub ocupație rusească”, spune proprietarul Azostal. Potrivit acestuia, ucrainenii vor refuza să se întoarcă la locurile de muncă de acolo, potrivit agerpres.

Mii de soldați ucraineni au părăsit uzina siderurgică Azovstal din Mariupol. Rusia spune că s-au predat, iar Ucraina că au fost evacuați.

Citește și :  Doi opozanţi în exil ai lui Putin desemnaţi ‘agenţi ai străinătăţii’

Președintele ucrainean a declarat că speră că un schimb de prizonieri le va permite să se întoarcă acasă, dar unii politicieni ruși au cerut ca aceștia să fie urmăriți penal pentru crime de război.

Multe dintre trupele rusești din Mariupol au fost deja desfășurate în altă parte.

În ceea ce privește orașul în sine, Yuriy Ryzhenkov, CEO al Metinvest Holding, proprietarul Azovstal, a declarat pentru Corriere della Sera: „Rușii încearcă să curețe orașul pentru a-și ascunde crimele. Locuitorii încearcă să facă orașul să funcționeze, să facă să funcționeze din nou rezervele de apă, dar sistemul de canalizare este deteriorat, au avut loc inundații și se tem de infecții”,

Citește și : Germania va livra Ucrainei primele 15 tancuri antiaeriene de tip Gepard în luna iulie

El a spus că, dacă rușii au repus în funcțiune uzina siderurgică, ucrainenii vor refuza să se întoarcă la locurile de muncă de acolo, potrivit Sky News.

„Nu vom lucra niciodată sub ocupație rusească”, a spus el.

Tags: AzovstalMariupolMetinvest HoldingrusiaucrainaYuriy Ryzhenkov
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina