Proprietarul unei băcănii din Israel, condamnat pentru că a pus o pisică în congelator timp de 14 ore

Publicat:

Proprietarul unei băcănii din Israel, condamnat pentru că a pus o pisică în congelator timp de 14 ore

Proprietarul unei băcănii din Ashdod a fost condamnat la Tribunalul Be’er Sheva pentru tortură, cruzime și maltratare a animalelor în conformitate cu Legea privind maltratarea animalelor, după ce a capturat o pisică și a pus-o într-un congelator timp de aproximativ 14 ore. Sentința va fi pronunțată la o dată ulterioară, transmite ynetnews.com.

Acuzația, depusă de Ministerul Agriculturii, susține că inculpatul a capturat pisica într-o capcană în martie 2023, seara. A doua zi, la ora șase dimineața, proprietarul băcăniei a pus capcana și pisica în congelatorul de înghețată, unde pisica a fost ținută până la ora opt seara, când a fost eliberată de o femeie sosită la fața locului, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Judecătorul a respins afirmația inculpatului potrivit căreia acesta nu era conștient că acțiunile sale reprezentau un abuz. „Este dificil de acceptat afirmația că o persoană care pune o pisică într-o capcană timp de 24 de ore, când 14 dintre aceste ore sunt într-un congelator în funcțiune, cu temperaturi scăzute, nu este conștientă că acest lucru reprezintă tortură, cruzime și abuz”, a motivat judecătorul.

„Acest tip de caz vorbește de la sine și nu are nevoie de o explicație. Din circumstanțe se poate deduce că acuzatul era conștient că pisica suferea din cauza acțiunilor sale.”

În timpul procesului, judecătorul a întrebat dacă congelatorul funcționa, care era temperatura sa și, de asemenea, dacă pârâtul a lăsat o sursă de aer pentru ca pisica să poată respira.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Judecătorul a explicat: „Congelatorul de înghețată funcționa, iar temperatura din interiorul acestuia era scăzută, conform mărturiei femeii, care a declarat că, atunci când inculpatul a scos capcana cu pisica din congelator în prezența sa, jumătate din capcană era acoperită cu gheață, iar picioarele pisicii erau și ele înghețate. Pârâtul a confirmat că a văzut gheață pe capcană, deși ulterior și-a schimbat declarația în instanță. Afirmația că picioarele pisicii erau înghețate i-a fost prezentată inculpatului în timpul interogatoriului său, iar acesta nu a negat, ci doar a vrut să își ceară scuze.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

10 alimente și băuturi care combat balonarea

10 alimente și băuturi care combat balonarea Balonarea, o senzație inconfortabilă de plenitudine sau umflare a abdomenului, poate fi declanșată de diverși factori, inclusiv dieta,...

Turiștii europeni vor trebui să plătească pentru a intra în Regatul Unit în 2025

Turiștii europeni vor trebui să plătească pentru a intra în Regatul Unit în 2025 Europenii care vizitează Regatul Unit fără viză vor trebui în curând...

Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în faţa băuturilor de tip hard seltzer

Cultivatorii americani de orz au probleme. Berea pierde teren în faţa băuturilor de tip hard seltzer Don Nygaard, un fermier american din statul Dakota de...

Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din cauza minelor de teren

Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din cauza minelor de teren Ucraina pierde anual peste 11 miliarde de dolari din produsul intern brut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.