X

Proprietarul unei băcănii din Israel, condamnat pentru că a pus o pisică în congelator timp de 14 ore

Proprietarul unei băcănii din Israel, condamnat pentru că a pus o pisică în congelator timp de 14 ore

Proprietarul unei băcănii din Ashdod a fost condamnat la Tribunalul Be’er Sheva pentru tortură, cruzime și maltratare a animalelor în conformitate cu Legea privind maltratarea animalelor, după ce a capturat o pisică și a pus-o într-un congelator timp de aproximativ 14 ore. Sentința va fi pronunțată la o dată ulterioară, transmite ynetnews.com.

Acuzația, depusă de Ministerul Agriculturii, susține că inculpatul a capturat pisica într-o capcană în martie 2023, seara. A doua zi, la ora șase dimineața, proprietarul băcăniei a pus capcana și pisica în congelatorul de înghețată, unde pisica a fost ținută până la ora opt seara, când a fost eliberată de o femeie sosită la fața locului, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Judecătorul a respins afirmația inculpatului potrivit căreia acesta nu era conștient că acțiunile sale reprezentau un abuz. „Este dificil de acceptat afirmația că o persoană care pune o pisică într-o capcană timp de 24 de ore, când 14 dintre aceste ore sunt într-un congelator în funcțiune, cu temperaturi scăzute, nu este conștientă că acest lucru reprezintă tortură, cruzime și abuz”, a motivat judecătorul.

„Acest tip de caz vorbește de la sine și nu are nevoie de o explicație. Din circumstanțe se poate deduce că acuzatul era conștient că pisica suferea din cauza acțiunilor sale.”

În timpul procesului, judecătorul a întrebat dacă congelatorul funcționa, care era temperatura sa și, de asemenea, dacă pârâtul a lăsat o sursă de aer pentru ca pisica să poată respira.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Judecătorul a explicat: „Congelatorul de înghețată funcționa, iar temperatura din interiorul acestuia era scăzută, conform mărturiei femeii, care a declarat că, atunci când inculpatul a scos capcana cu pisica din congelator în prezența sa, jumătate din capcană era acoperită cu gheață, iar picioarele pisicii erau și ele înghețate. Pârâtul a confirmat că a văzut gheață pe capcană, deși ulterior și-a schimbat declarația în instanță. Afirmația că picioarele pisicii erau înghețate i-a fost prezentată inculpatului în timpul interogatoriului său, iar acesta nu a negat, ci doar a vrut să își ceară scuze.”

Tags: israelpisică
Diverse