X

Propunere inedită în Germania – Se vrea eliminarea clasei I la călătoriile cu trenul

Un politician de stânga din Germania este ţinta mai multor critici după ce a propus operatorului feroviar Deutsche Bahn, să elimine transportul la clasa I cu scopul de a reduce aglomeraţia şi pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică, scrie The Guardian, scrie mediafax.

Bernd Riexinger, co-liderul partidului Die Linke, a spus că existenţa a două clase de transport nu este necesară în călătoriile cu trenurile regionale, în cazul cărora ar trebui vizate accesibilitatea călătoriei şi eficienţa energetică, mai scrie publicaţia.

Citește și : Israelul cedează și o lasă Rashida Tlaib să își viziteze bunica palestiniană

“Oamenii stau pe coridoare, în timp ce la prima clasă există o mulțime de locuri libere”, a declarat politicianul. „Ne permitem luxul de a circula cu vagoane de primă clasă aproape goale în trenuri expres supraaglomerate. Toate vagoanele ar trebui să fie deschise tuturor, astfel încât, dintr-o singură lovitură, să avem o capacitate mai mare – fără să fim nevoiți să plătim suplimentar pentru asta”, a mai declarat Bernd Riexinger.

Solicitând Deutsche Bahn să ia în considerare cu seriozitate propunerea sa, Riexinger a adăugat că oamenii au reușit să călătorească în autobuze fără existenţa celor două clase.

Citește și : Tragedie pe un vas de croazieră: Un pasager A MURIT după ce a căzut în mare!

Tags: autobuzedeputatDeutsche Bahntren
Categorii: Diaspora