Propunerea Belgiei pentru postul de comisar european este Didier Reynders, ministrul de externe

Publicat:

Propunerea Belgiei pentru postul de comisar european va fi actualul ministru de externe Didier Reynders, relatează politico.eu, potrivit agerpres.

Reynders (61 de ani) este un liberal francofon, membru al Mişcării Reformatoare, partid din care face parte şi premierul belgian Charles Michel. El a fost ministru al finanţelor în perioada 1999-2011.


Citește și : Rusia îi va prezenta preşedintelui turc noul său avion de vânătoare invizibil Su-57

În cazul în care candidatura sa va fi aprobată de preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de Parlamentul European, atunci Mişcarea Reformatoare – al patrulea partid ca mărime din Belgia – va deţine două poziţii importante la nivelul Uniunii Europene, după ce la începutul lui iulie şefii de stat sau de guvern din UE l-au ales pe Charles Michel drept viitor preşedinte al Consiliului European, funcţia deţinută de Donald Tusk.

Michel va prelua acest post la 1 decembrie 2019.

Didier Reynders speră de mult timp să ocupe o funcţie importantă la nivel european. La finalul lunii iunie, el a pierdut competiţia pentru postul de secretarul general al Consiliului Europei, în favoarea fostei şefe a diplomaţiei croate Marija Pejčinović Burić.

Reynders a fost unul din cei trei candidaţi luaţi în considerare în etapa finală a procesului de nominalizare pentru funcţia de comisar european, alături de fostul ministru al economiei Kris Peeters (creştin-democrat flamand) şi fostul ministru al justiţiei Laurette Onkelinx (socialistă francofonă).

Citește și : Netanyahu avertizează mişcarea Hezbollah şi Libanul să ‘aibă grijă’ la declaraţiile şi acţiunile lor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.