Propunerile Google pentru îmbunătăţirea concurenţei în comerţul online duc rezultate (Margrethe Vestager)

Publicat:

Propunerile Google pentru îmbunătăţirea concurenţei în comerţul online aduc rezultate, a declarat comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager, sugerând că operatorul celui mai folosit motor de căutare din lume ar putea să evite viitoare amenzi, transmite Reuters, potrivit News.ro .

Google, parte a grupului Alphabet, a propus anul trecut să permită rivalilor săi în serviciile de comparare a preţurilor să liciteze pentru spaţiile de publicitate din partea de sus a paginii de căutare, oferindu-le şansa să concureze de pe poziţii de egalitate. Google a încercat în acest fel să răspundă autorităţilor de reglementare europene, după ce Comisia Europeană i-a aplicat o amendă record de 2,4 miliarde de euro pentru favorizarea serviciului propriu.


Citește și : Cisiordania : Doi dintre israelienii răniţi într-un atac armat au murit

În luna septembrie, compania a propus Comisiei Europene un al doilea raport, iar respingerea acestuia ar putea duce la amenzi de până la 5% din cifra sa de afaceri zilnică, medie.

Vestager a spus că a observat progrese comparativ cu primul raport al Google din iunie, care a arătat că unele companii concurente au beneficiat de măsurile companiei.

”Am primit un nou raport referitor la complianţă…şi am observat îmbunătăţiri ale datelor, dar o urmărim foarte, foarte atent şi nu am luat încă o decizie ”, a afirmat Vestager, care a participat vineri la Globsec Tatra Summit.

Citește și : Cutremur în Haiti: Cel puțin 11 morți și peste 100 de răniți

”Google oferă spaţiu publicitar cu discount pentru a respecta ordinul antitrust al UE”, potrivit unei note a Baird Equity Research, publicată pe 30 septembrie.

Unele companii concurente din Marea Britanie, Franţa. Germania şi Statele Unite au spus că schimbările făcute de Google nu sunt suficiente, iar Vestager a arătat că ştie despre aceste plângeri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.