X

Ar fi “o prostie” ca Trump să-i ceară lui Putin extrădarea celor 12 agenţi ruși inculpați în SUA, afirmă Bolton

Ar fi “o prostie” ca preşedintele american Donald Trump să-i ceară omologului său rus Vladimir Putin să-i extrădeze pe cei 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei inculpaţi vineri în SUA pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016, a declarat duminică John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american, informează dpa, potrivit agerpres.

“Cred că este o prostie ca preşedintele să ceară ceva despre care ştie că nu poate obţine pe cale legală”, a declarat Bolton la postul ABC News.

Citește și : Trump: Rusia, Uniunea Europeană şi China sunt „inamicii” SUA

Agenţia dpa aminteşte că Statele Unite nu au un tratat de extrădare cu Rusia.

Într-un interviu acordat din Scoţia şi înregistrat sâmbătă de CBS Evening News, preşedintele Trump a lăsat să se înţeleagă că i-ar putea cere omologului său rus extrădarea celor 12 agenţi ruşi inculpaţi. Deşi Trump nu a spus cu subiect şi predicat că îi va cere acest lucru lui Putin, el a menţionat totuşi că “i s-ar putea” face această solicitare lui Putin, potrivit AFP.

Întrebat în legătură cu o posibilă solicitare de extrădare, Trump a răspuns: “Nu m-am gândit la asta”. După care a continuat: “Dar cu siguranţă că voi pune întrebări pe acest subiect, dar încă o dată, aceste lucruri s-au petrecut în timpul preşedinţiei (lui Barack) Obama”.

Citește și : Trump laudă forţa Twitter de a lupta împotriva ‘ştirilor false’

Tags: Donald TrumpObamascrutinSUAVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei