Protecția datelor: Mai multe site-uri ale unor ziare din SUA, inaccesibile din UE

Publicat:

Mai multe site-uri ale unor ziare din Statele Unite, între care Los Angeles Times, erau inaccesibile din Uniunea Europeană vineri, ziua intrării în vigoare a noilor norme de protecţie a datelor cu caracter personal, mai stricte în Europa, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Din păcate, site-ul nostru este indisponibil în prezent în majoritatea ţărilor europene”, se poate citi pe site-urile Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun sau Orlando Sentinel.


Citește și : Israelul acuză UE de susţinerea organizaţiilor antiisraeliene

Mesajul adăugă că aceste ziare ale grupului de presă american Tronc se angajează să găsească “opţiunile” pentru a-şi oferi oferta pe piaţa UE, precum şi ”soluţii tehnice pentru a fi în conformitate”.

Alte ziare, de asemenea inaccesibile din Europa, cum ar fi S. Louis Post-Dispatch şi Arizona Daily Sun, menţionează în mod explicit pe site-ul lor intrarea în vigoare vineri a “Regulamentului general privind protecţia datelor” (RGPD) pentru a explica blocarea lor.

Citește și : Arabia Saudită: Autorităţile au eliberat o a patra militantă pentru drepturile femeilor

Această nouă legislaţie europeană impune oricărei companii să solicite consimţământul explicit şi pozitiv “pentru a utiliza datele cu caracter personal colectate sau prelucrate în UE”.

Companiile sunt pasibile de sancţiuni ce pot ajunge până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri anuală în cazul în care încalcă aceste reguli, adoptate în 2016, dar care se aplică de vineri după perioada de doi ani menită să permită autorităţilor şi companiilor să se pregătească.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.