PROTEJATA lui Putin din Crimeea a fost numită ambasadoarea Rusiei în Capul Verde

Publicat:

Natalia Poklonskaia, devenită cunoscută în contextul anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea şi transformată în fenomen manga pe internet, a fost numită miercuri ambasadoare a Rusiei în Capul Verde, una dintre puţinele rusoaice care au ajuns în această funcţie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Poklonskaia, în vârstă de 41 de ani, a devenit odată cu anexarea din 2014 unul dintre noile chipuri ale Rusiei sub Vladimir Putin, ocupând postul de procuror general al Crimeii înainte de a fi aleasă membru al parlamentului în 2016 din partea partidului la putere, Rusia Unită, notează France Presse.


Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

Putin a numit-o miercuri prin decret ambasadoare în Capul Verde, potrivit Kremlinului. Pe Instagram, ea a menţionat că numirea sa reprezintă pentru ea o “onoare”.

Poklonskaia a lucrat la Parchetul ucrainean şi a fost chiar rănită într-un atac atribuit unei organizaţii criminale pe care o investiga. Dar, în 2014, ea a ales Rusia şi a fost numită şefa noului Parchet al Crimeii chiar după anexare.

Blonda cu ochi albaştri, atunci în vârstă de 34 de ani, a făcut furori în uniformă în timpul primei sale conferinţe de presă, vizionată de peste un milion de ori pe YouTube.

La rândul lor, internauţii japonezi i-au dedicat desene în stil manga.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

Dar ea este şi o figură dispreţuită în Ucraina, i-a fost interzisă intrarea în UE şi este acuzată că a participat la represiunea comunităţii tătare din Crimeea, în mare parte opusă anexării.

De asemenea, ea s-a făcut remarcată pentru convingerile sale monarhiste şi loialitatea faţă de ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.