X

PROTEJATA lui Putin din Crimeea a fost numită ambasadoarea Rusiei în Capul Verde

Natalia Poklonskaia, devenită cunoscută în contextul anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea şi transformată în fenomen manga pe internet, a fost numită miercuri ambasadoare a Rusiei în Capul Verde, una dintre puţinele rusoaice care au ajuns în această funcţie, transmite AFP, potrivit agerpres.

Poklonskaia, în vârstă de 41 de ani, a devenit odată cu anexarea din 2014 unul dintre noile chipuri ale Rusiei sub Vladimir Putin, ocupând postul de procuror general al Crimeii înainte de a fi aleasă membru al parlamentului în 2016 din partea partidului la putere, Rusia Unită, notează France Presse.

Citeşte şi: GREŞIT din nou: 50 de ani de predicții ECO-apocaliptice eșuate – Black News

Putin a numit-o miercuri prin decret ambasadoare în Capul Verde, potrivit Kremlinului. Pe Instagram, ea a menţionat că numirea sa reprezintă pentru ea o “onoare”.

Poklonskaia a lucrat la Parchetul ucrainean şi a fost chiar rănită într-un atac atribuit unei organizaţii criminale pe care o investiga. Dar, în 2014, ea a ales Rusia şi a fost numită şefa noului Parchet al Crimeii chiar după anexare.

Blonda cu ochi albaştri, atunci în vârstă de 34 de ani, a făcut furori în uniformă în timpul primei sale conferinţe de presă, vizionată de peste un milion de ori pe YouTube.

La rândul lor, internauţii japonezi i-au dedicat desene în stil manga.

Citeşte şi: ATAC ARMAT într-un oficiu poştal din SUA! Trei oameni au murit! – Black News

Dar ea este şi o figură dispreţuită în Ucraina, i-a fost interzisă intrarea în UE şi este acuzată că a participat la represiunea comunităţii tătare din Crimeea, în mare parte opusă anexării.

De asemenea, ea s-a făcut remarcată pentru convingerile sale monarhiste şi loialitatea faţă de ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea.

Tags: ambasadorCapul VerdecrimeeaNatalia PoklonskaiaNicolae al II-learusiaVladimir Putin
Categorii: Știrile zilei