X

Protest al pompierilor forestieri din Spania

Aproximativ 2.000 de pompieri forestieri au manifestat sâmbătă la Madrid pentru a cere îmbunătăţirea drepturilor lor, într-un an în care incendiile au distrus zeci de mii de hectare de pădure în întreaga Europă, informează Reuters, potrivit agerpres.  

În Spania, spre deosebire de pompierii cu normă întreagă, cei care se ocupă de incendiile de vegetaţie sunt angajaţi de autorităţile regionale doar pentru a face faţă incendiilor din timpul verii.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Demonstranţii au cerut un “statut al pompierilor” care să garanteze dreptul de a obţine recunoaşterea ca risc profesional a leziunilor suferite la locul de muncă.

Incendiile de vegetaţie care au făcut ravagii în Europa în această vară au ars a doua cea mai mare suprafaţă înregistrată vreodată, potrivit datelor Centrului Comun de Cercetare al Uniunii Europene, publicate în luna august.

O duzină de ţări europene, printre care Spania, Italia şi Franţa, s-au confruntat cu incendii majore, care au forţat mii de oameni să-şi părăsească locuinţele şi au provocat numeroase pagube.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

Tags: italiapădurepompierispania
Categorii: Diaspora