Protest al simpatizanților Partidului ‘Renaștere’ în fața Președinției

Publicat:

Câteva zeci de simpatizanți ai Partidului „Renaștere”, au protestat astăzi în fața Președinției. Aceștia au acuzat guvernarea că, prin crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, votat luni de Parlament în a doua lectură, este instituită cenzura.

Fracțiunea PAS nu va comenta protestul, au precizat pentru Radio Moldova, reprezentanții partidului, transmite Știri.md cu referire la Radio Moldova.


Citește și : Recean dorește integrarea cetățenilor din Transnistria

Manifestanții adunați în fața Președinției, au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut demisia președintelui Republicii Moldova.

Aceștia sunt nemulțumiți de activitatea partidului de guvernare și a președintei Maia Sandu.

Reprezentanții partidului Renaștere, au acuzat autoritățile că prin crearea centrului pentru combaterea dezinformării va fi instituită cenzura și va fi încălcat dreptul la exprimare a cetățenilor.

„Protestăm ca să amintim guvernării și Maiei Sandu că drumul pe care l-au ales este absolut incorect. Luni, ei au votat în Parlament, centrul Patriot care încalcă dreptul la libertate”.

„Au scumpit gazul, lumina, prețurile cresc, trebuie să-i dăm jos”, spun protestatarii.

Purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas a declarat pentru Radio Moldova că fracțiunea nu va comenta protestul.

Precizăm că protestul a avut loc după ce ieri, Centrul Național Anticorupție (CNA) a desfășurat percheziții la sediul Partidului Renaștere în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani.

Amintim că luni, deputații au votat în a doua lectură instituirea Centrului pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării.

Citește și : Vasile Plevan riscă să fie REVOCAT din funcția de șef adjunct al PA

Inițiativa legislativă, a fost propusă de Președinta Maia Sandu.

Centrul va avea misiunea de a consolida cooperarea instituțiilor în lupta împotriva dezinformării.

Parlamentul, prin intermediul comisiilor parlamentare de profil, va exercita controlul parlamentar asupra activității Centrului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

„Străini în autonomia lor”: cum sunt reprimate în Găgăuzia persoanele care îl contrazic pe Șor

În Găgăuzia, funcționarii sunt destituiți din funcții dacă îi critică pe Ilan Șor sau pe bașcana Evghenia Guțul Cei care au decis să nu se...

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră

Maia Sandu, la Nisporeni și Călărași: Să decidem împreună pe 20 octombrie ce e bine pentru țara noastră Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE

Electorala 2024 | A început expedierea buletinelor pentru cetățenii care vor vota prin corespondență, anunță MAE Ministerul Afacerilor Externe a început să expedieze plicurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.