Protest anti-Trump inedit la Londra: Sculptură cu președintele american ca un copil aşezat pe o toaletă aurită, scriind mesaje (VIDEO)

Publicat:

Manifestanţii care au protestat marţi la Londra împotriva preşedintelui Statelor Unite au expus o sculptură uriaşă care îl reprezintă pe Donald Trump ca un copil aşezat pe o toaletă aurită, scriind mesaje pe Twitter, relatează DPA, potrivit agerpres.

Statuia înaltă de cinci metri, produsă în China, este creaţia activistului Don Lessem şi se numeşte “Dump Trump” – joc de cuvinte cu conotaţii vulgare. Obiectul este prevăzut şi cu sonorizare şi repetă replici celebre ale lui Trump, cum ar fi “sunteţi cei cu ştirile false” şi “sunt un geniu foarte stabil”.


Marţi dimineaţa, protestatarii au înălţat în Piaţa Parlamentului şi un balon de şase metri, în formă de bebeluş cu pielea portocalie şi trăsăturile lui Trump, creaţie deja cunoscută după succesul de presă înregistrat cu ocazia precedentei vizite la Londra a preşedintelui american.

Protestul intitulat “Împreună Contra lui Trump” are loc în a doua zi a vizitei lui Trump în Regatul Unit, unde a fost primit luni de regina Elisabeta a II-a, care l-a onorat cu un banchet oficial la Palatul Buckingham. Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit marţi cu premierul Theresa May, dar a refuzat o întrevedere cu liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, pe care l-a numit “o forţă a răului”.

Corbyn s-a adresat în schimb protestatarilor din Piaţa Trafalgar, unde era expusă sculptura caricaturală. El a apreciat că May “nu ar trebui să întindă covorul roşu pentru o vizită de stat în onoarea unui preşedinte care rupe tratate internaţionale vitale, susţine negarea schimbărilor climatice şi foloseşte o retorică rasistă şi misogină”.

Citește și : Phenianul avertizează Washingtonul : ‘Răbdarea noastră are o limită’

Şeful Partidului Laburist s-a declarat dezamăgit de atacul lansat luni de Trump împotriva primarului Londrei, Sadiq Khan. “Sunt mândru că oraşul nostru are un primar musulman, că putem alunga din societatea islamofobia, antisemitismul, orice formă de rasism, fiindcă rasismul dezbină”, a insistat Corbyn.

Donald Trump a susţinut marţi că n-a văzut la Londra decât “un protest mic” şi că “chiar şi pe drum încoace (spre reşedinţa premierului britanic) erau mii de oameni care aclamau”. “Da, am văzut un protest mic azi când am sosit – foarte mic – deci în bună parte sunt ştiri false, îmi pare rău s-o spun”, a declarat el.

Poliţia londoneză a desfăşurat marţi 3200 de agenţi pentru securitatea vizitei, care va continua şi miercuri.

Citește și : Autoritățile cipriote au descoperit cadavrul celei de-a 6-a presupuse victime a unui ‘ucigaş în serie’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.