Protest EXTREM în Parlamentul australian. Gestul prin care o senatoare şi-a surprins colegii – VIDEO

Publicat:

Senatoarea australiană de extrema dreaptă Pauline Hanson a apărut joi în parlament îmbrăcată în burqa, în cadrul campaniei sale de interzicere a veşmântului ce acoperă tot corpul, purtat de către unele femei musulmane, gestul ei stârnind o reacţie rapidă din partea guvernului şi a musulmanilor, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Hanson a stat în fotoliul ei de parlamentar timp de circa 20 de minute acoperită cu o burqa neagră, după care şi-a scos veşmântul cerând interzicerea lui în public din motive de securitate naţională.


Citeşte şi: ‘Mâna dreaptă’ a lui Trump confirmă RĂZBOIUL economic cu China

”Sunt fericită să-l dau jos, pentru că el nu este ceea ce ar trebui să fie în acest parlament”, a declarat în senat Hanson, şefa partidului de extrema dreaptă O singură naţiune. ”Dacă o persoană îşi pune o cagulă sau o cască într-o bancă sau în oricare altă clădire, sau chiar într-o sală de tribunal, atunci ea trebuie dată afară. De ce nu se procedează la fel în cazul unei persoane care îşi acoperă chipul şi nu poate fi identificată?”, a adăugat ea.

Pauline Hanson, care s-a remarcat pentru prima dată în anii 1990 din cauza opoziţiei sale stridente faţă de imigraţia provenită din Asia şi faţă de solicitanţii de azil, face o campanie în ultimii ani împotriva veşmântului islamic şi a construirii de moschei.

Partidul său are patru senatori, care îi conferă influenţă în parlament când este supusă la vot o lege foarte contestată.

Citeşte şi: DISPĂRUŢI în MISIUNE. Un elicopter militar american a fost pierdut de radare

Ministrul australian de justiţie, George Brandis, a respins declaraţiile lui Hanson. ”Nu pretind că ignor agitaţia pe care aţi încercat s-o stârniţi astăzi venind în senat îmbrăcată în burqa”, a declarat Brandis în aplauzele membrilor adunării. ”Ştim cu toţii că nu sunteţi o susţinătoare a credinţei islamice. V-aş atrage însă atenţia şi v-aş sfătui, cu respect, să fiţi foarte, foarte atentă la ofensa pe care s-ar putea s-o faceţi la adresa sensibilităţilor religioase ale altor australieni”, a adăugat ministrul.

Vicepreşedintele Consiliului Islamic din statul australian Victoria (sud-est), Adel Salman, a afirmat că gestul lui Hanson reprezintă ”o ridiculizare a poziţiei ei”. ”Este foarte dezamăgitor, dar nu suprinzător, deoarece ea a căutat să ridiculizeze credinţa islamică din nou, şi din nou”, a declarat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău Pe parcursul săptămânii trecute, la corturile de prim ajutor instalate de preturile de sector în...

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână servicii stomatologice copiilor din raioanele Cahul...

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei Președinta Maia Sandu condamnă atacurile barbare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Citește și:  Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am...

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie A avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.