PROTEST în Bulgaria pentru îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă rutieră

Publicat:

Cu afişe pe care scria “Viteza ucide” şi “Opriţi războiul de pe drumuri”, manifestanţi bulgari au blocat intersecţia unui bulevard şi a unei străzi din Sofia, unde pe 8 mai doi tineri au murit traversând, transmit duminică BTA, Moldpres şi TPS, potrivit agerpres.

Protestatarii au cerut măsuri eficiente de siguranţă rutieră şi pedepse pentru şoferii care provoacă accidente rutiere.


Citeşte şi: Busculadă soldată cu 12 morţi pe un stadion de fotbal din El Salvador – Black News

Au avut loc proteste pe şosele din mai multe oraşe din Bulgaria, printre care Varna şi Burgas, la Marea Neagră, Samokov (sud-vest), Kazanlâk (centru).

Protestele vor continua până când oamenii vor vedea schimbări reale din partea instituţiilor responsabile, a declarat pentru BTA Gheorghi Todorov, unul dintre iniţiatorii protestului de la Sofia.

Acesta a menţionat că modificările la Codul Penal, adoptate vinerea trecută în primă lectură în parlament, nu sunt suficiente.

Protestatarii fac apel la Ministerul de Interne să-şi mobilizeze toate resursele, echipamentele şi personalul pe drumurile ţării, unde, potrivit organizatorilor, se desfăşoară de zeci de ani “un război”.

Numărul morţilor din ultimii 10 ani este egal cu cel al locuitorilor unui oraş bulgar, iar Ministerul de Interne are o mare responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă pe şosele, pentru că nu monitorizează în mod operativ respectarea regulilor, a insistat Todorov.

Citeşte şi: Zelenski revine cu lămuriri: Trupele ruseşti sunt în Bahmut, dar oraşul ‘nu este ocupat’ – Black News

De la începutul anului, 171 de persoane au murit în 2.152 de accidente auto grave, potrivit site-ului Ministerului bulgar de Interne. Un total de 2.826 de persoane au fost rănite. Peste 500 de oameni au murit în accidente în 2022, arată cifrele.

Vineri, Adunarea Naţională a Bulgariei a adoptat în primă lectură şapte proiecte de lege privind modificări la Codul Penal, dintre care unele prevăd pedepse mai aspre pentru şoferii sub influenţa alcoolului sau a drogurilor şi pentru viteză.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.