Protest inedit Extinction Rebellion: Macheta unei case britanice din suburbii, scufundată în Tamisa

Publicat:

O machetă plutitoare a unei case britanice tipice din suburbii a putut fi văzută scufundându-se lent în Tamisa, duminică, în centrul Londrei, în cadrul unui protest organizat de Extinction Rebellion pentru a solicita politicienilor care se confruntă în alegerile din 12 decembrie să prioritizeze lupta împotriva schimbărilor climatice, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Protestul pus în scenă de Extinction Rebellion are loc într-un moment în care regiuni din nordul şi centrul Angliei se confruntă cu urmările inundaţiilor care au început săptămâna trecută după ce ploile torenţiale au adus în 24 de ore echivalentul unei luni întregi de precipitaţii.


Citește și : În Iran au început lucrări importante la a doua centrală nucleară

“Urmărim în direct cum vieţile oamenilor sunt distruse în diferite regiuni din lume şi din Marea Britanie; dacă nu sunt luate măsuri pentru stoparea pierderii biodiversităţii şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul zero, aceste tragedii se vor agrava”, a precizat Extinction Rebellion într-o declaraţie.

Pericolul pe care schimbările climatice îl reprezintă pentru societăţile din diverse părţi ale lumii au fost aduse din nou în atenţie publică printr-un studiu publicat luna trecută potrivit căruia 300 de milioane de persoane din zonele de coastă sunt în pericol de a fi inundate până în 2050 – de trei mai mult decât datele estimate anterior.

Acest studiu, realizat de Climate Central, o organizaţie ştiinţifică cu sediul în SUA din domeniul schimbărilor climatice, a demonstrat că regiuni importante din Marea Britanie se află printre zonele în pericol dacă nu vor fi construite baraje adecvate.

“În ciuda dezinteresului guvernului nostru, este vorba despre un dezastru naţional care se apropie din ce în ce mai mult de capitală”, a mai menţionat Extinction Rebellion.

Asociaţia, care a fost înfiinţată la Londra cu un an în urmă, a organizat proteste inedite şi acţiuni civice masive în Marea Britanie şi în alte ţări pentru a aduce în centrul atenţiei solicitările sale pentru acţiuni mai rapide în vederea reducerii emisiilor şi stopării pierderii accelerate a speciilor de plante şi animale.

Citește și : Pompierii australieni se luptă cu incendiile de vegetaţie şi se pregătesc pentru condiţii ‘catastrofale’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.