Protest inedit împotriva încălzirii globale la Zurich: Pantofii au înlocuit activiştii

Publicat:

Activişti pentru protecţia mediului au aranjat vineri mai multe rânduri de pantofi şi bocanci într-o piaţă publică din Zurich, un gest simbolic menit să sensibilizeze opinia publică şi decidenţii cu privire la pericolul încălzirii globale şi să-i înlocuiască totodată pe protestatarii care nu pot ieşi din case, unde sunt izolaţi din cauza pandemiei cu noul coronavirus, transmite Reuters, scrie agerpres.

Organizatorii au precizat că au dorit să-şi transmită mesajul respectând în acelaşi timp interdicţiile privind adunările publice în contextul pandemiei de COVID-19, boală pe seama căreia autorităţile medicale elveţiene au pus peste 1.300 de decese.


Citește și : Situaţia la zi a cazurilor de coronavirus la graniţele României

“Trebuie să arătăm solidaritate în orice criză, în special la adresa oamenilor care suferă deja din cauza consecinţelor crizei climatice”, a declarat Fiona Chiappori, reprezentantă a organizaţiei Climate Strike Switzerland, parte a mişcării internaţionale Fridays for Future. “Solicităm ca fiecare criză să fie privită astfel şi tratată corespunzător”, a adăugat ea.

Bocancii, pantofii sport, şlapii şi cizmele au fost aranjate în piaţa Sechselaeutenplatz din Zurich. Câţiva activişti pentru mediu s-au plasat în spatele acestui aranjament, afişând banere pe care se puteau citi mesaje precum “Treziţi-vă: Acţionaţi acum pentru climă” sau “Criza e Criză”.

Greta Thunberg, şcolăriţa activistă care a avut iniţiativa mişcării de protest Fridays for Future, a recunoscut vineri că activiştii verzi trebuie să-şi schimbe tactica în această perioadă de pandemie.

Citește și : Coronavirus în Olanda : 806 noi cazuri de contaminare şi 112 decese în ultimele 24 de ore

“Azi trebuia să se desfăşoare o acţiune globală de protest la care erau aşteptaţi să participe milioane de oameni. Însă în stare de urgenţă trebuie să ne adaptăm şi să ne schimbăm comportamentul”, a postat ea pe Twitter împreună cu o fotografie cu o pereche de pantofi şi o haină pe umeraş, alături de un banner.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.