X

Protest inedit în parlamentul bavarez: Mai mulţi deputaţi AfD au părăsit ceremonia de comemorare a victimelor naziste

Mai mulţi deputaţi ai partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) au părăsit miercuri parlamentul bavarez în timpul unui eveniment de comemorare a victimelor naţional-socialismului, ca un act de protest împotriva unui lider al comunităţii evreieşti, informează dpa, potrivit agerpres.

În timpul discursului său în parlament, Charlotte Knobloch, fostă şefă a Consiliului Central al Evreilor, a descris AfD drept antidemocratic, determinând astfel parlamentarii partidului să iasă din sală 10 minute.

Citește și : Germania condamnă la ani grei de închisoare un azilant sirian

“Există un partid reprezentat aici care dezaprobă valorile (democratice), expune crimele naziste şi are legături strânse cu grupuri extremiste de dreapta”, a spus Knobloch.

După ce Knobloch şi-a încheiat discursul, parlamentarii s-au întors în sală.

Politicienii AfD au un istoric de critici ale modului în care Germania comemorează Holocaustul, unii susţinând că istoria germană ar trebui rescrisă pentru a se concentra mai mult asupra victimelor germane.

Citește și : Timmermans: „Backstop-ul” este o linie roşie care nu poate fi negociată cu Londra

Înfiinţat în 2013 ca un partid liberal clasic anti-euro, AfD s-a transformat într-o formaţiune antiimigraţie în urma crizei refugiaţilor din 2015/2016. AfD este reprezentată din 2017 în parlamentul naţional al Germaniei, Bundestag.

Tags: AfDCharlotte Knoblochdeputatigermaniarefugiati
Categorii: Diaspora