Protest israelian în urma descoperirii unui tunel terorist sub o şcoală a ONU în Gaza

Publicat:

Ambasadorul Israelului la ONU a denunţat duminică un “tunel terorist” descoperit sub o şcoală a Naţiunilor Unite în Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP. 

Agenţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA) anunţase sâmbătă că a “descoperit existenţa a ceea ce pare a fi un tunel sub una din şcolile sale în Gaza”.


“UNRWA a intervenit ferm pe lângă părţile implicate pentru a protesta împotriva violării integrităţii acestui loc şi a nerespectării neutralităţii spaţiului respectiv aflat sub egida ONU”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Chris Gunness, într-un comunicat.

“Prezenţa unui tunel sub o instalaţie a UNRWA, care se bucură de inviolabilitate în virtutea dreptului internaţional, este inacceptabilă”, a insistat el. “Acesta pune în pericol copiii şi personalul agenţiei.”

“Încă un tunel terorist sub o curte a unei şcoli a UNRWA”, şi-a exprimat regretul – duminică, într-un comunicat – ambasadorul israelian la ONU Danny Danon, evocând descoperirea în iunie a unui tunel adiacent la două şcoli ale UNRWA în tabăra refugiaţilor de la Maghazi.

“Iată cu ce seamănă regimul Hamas şi este o probă suplimentară a unei duble crime de război întreţinut pentru că aceste tuneluri teroriste sunt construite pentru a-i ataca pe israelieni, utilizând totodată copiii din Gaza ca scuturi umane”, a declarat Danon.

În ultimii ani, mişcarea islamistă Hamas a construit numeroase galerii subterane cu scopul de a se infiltra în teritoriul israelian. Circa 30 de tuneluri fuseseră descoperite şi distruse în cursul ultimului război declanşat de Israel în Fâşia Gaza în 2014.

UNRWA a indicat că această ultimă descoperire a fost făcută în 15 octombrie şi că ea a sigilat de atunci “cavitatea”, luând totodată măsurile necesare pentru a asigura securitatea şcolii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.