X

Protestatarii din Hong Kong au blocat toate decolările de pe aeroport – VIDEO

Aeroportul Internațional Hong Kong a anunțat luni că anulează zborurile cu plecare din oraș în condițiile în care mii de protestatari antiguvernamentali s-au strâns în terminalul principal al aeroportului, informează postul BBC News, potrivit mediafax.

Oficialii de la aeroport au declarat că operațiunile au fost “în mod serios perturbate” de această manifestație.

Citește și: Australia bagă sute de milioane de dolari în forțele speciale

Peste 100 de zboruri au fost afectate de decizia autorităților de la Hong Kong.

Mulți participanți al miting au protestat și față de acțiunile forțelor de ordine, care în cursul unui protest desfășurat duminică au tras cu gaze lacrimogene și muniție non-letală de la distanță mică, în încercarea de a dispersa manifestanții, rănind astfel mai mulți protestatari, potrivit mai multor înregistrări.

Citește și: Jihadiștii amenință pe toată lumea în Siria. Primii luați în colimator sunt kurzii și forțele susținute de SUA

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe luni scena unor ample proteste provocate inițial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Tags: aeroportChinadecolărihong kong
Categorii: Știrile zilei