Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

Publicat:

Zeci de mii de argentinieni au mărşăluit cu torţe, joi, pe străzile din Buenos Aires, în semn de protest faţă de programul de austeritate promovat de preşedintele Mauricio Macri şi creşterea costurilor serviciilor publice, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Macri a decis tăierea subvenţiilor pentru utilităţile publice şi alte servicii publice în vederea reducerii deficitului bugetar cronic al Argentinei, ceea ce a dus la creşterea cu aproape 2.000% a preţurilor energiei electrice şi gazului.


Citeşte şi: SUA au început retragerea militară din Siria

”Toate măsurile luate de guvern sunt împotriva lucrătorilor”, a declarat Pablo Moyano, liderul unei confederaţii a şoferilor de camion din Argentina.

Demonstraţii săptămânale sunt prevăzute până la începutul lunii februarie, sporind astfel presiunea asupra şefului statului argentinian pentru a soluţiona criza economică înaintea alegerilor prezidenţiale de la finalul lui 2019.

În cursul anului trecut, rata inflaţiei s-a apropiat de 50%, iar scăderea puterii de cumpărare a peso-ului argentinian l-a determinat pe preşedintele Mauricio Macri să încheie un acord cu FMI în valoare de 57 de miliarde de dolari, în schimbul angajamentului de reducere masivă a deficitului bugetar.

Citeşte şi: Israelul nu vinde avioane F-16 Croaţiei, din cauză că SUA nu aprobă tranzacţia

În timpul protestului de joi, cei aproximativ 20.000 de manifestaţi au purtat bannere cu mesajul ‘Destul cu programul de austeritate Macri/FMI’, îndreptându-se spre sediul Congresului (parlament).

Demonstraţiile au fost organizate de un sindicat al şoferilor de camion şi de o confederaţie sindicală a muncitorilor. La acţiunea de protest au luat parte, de asemenea, membri ai unor partide de stânga argentiniene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

VIDEO – Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA

VIDEO - Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani...

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului

Condamnat penal pentru că a luat la pumni un angajat al Inspecției pentru Protecția Mediului Procuratura raionului Fălești anunță despre pronunțarea la 01 octombrie 2024...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.