X

Proteste de amploare în Indonezia din cauza prețului în creștere la carburanți

Mii de oameni s-au adunat marți în cele mai mari orașe din Indonezia, cerând guvernului să anuleze prima majorare a prețului subvenționat al carburanților din ultimii opt ani, pe fondul creșterii galopante a inflației, potrivit Reuters, informează mediafax.

Sub presiunea de a controla bugetul în creștere al subvențiilor pentru energie, președintele Joko Widodo a declarat sâmbătă că nu are de ales decât să taie subvenția și să lase prețurile carburanților să crească cu aproximativ 30% în această țară cu 270 de milioane de locuitori. În prezent, prețul petrolului este cu aproximativ 32% mai mare decât în urmă cu un an.

Citește și :  Liz Truss este oficial noul premier al Regatului Unit – VIDEO

Protestele au avut loc în capitala Jakarta și în jurul acesteia, precum și în orașele Surabaya, Makassar, Kendari, Aceh și Yogyakarta. Au fost demonstrații conduse de studenți și grupuri de muncitori care, potrivit poliției, ar putea atrage mulțimi mai mari în următoarele zile.

Mii de polițiști au fost desfășurați în Jakarta, mulți dintre ei păzind benzinăriile, de teamă că acestea ar putea deveni ținta furiei populației.

„Muncitorii suferă foarte, foarte mult în acest moment”, a declarat Abdul Aris, un sindicalist care a promis să continue lupta până când guvernul va ceda.

Citește și :  Putin s-a dus la exerciţiile militare din Extremul Orient rus, la care participă şi China

Mitinguri mai mici au avut loc în weekend și luni, atunci când protestatarii au dat foc unor cauciucuri și au blocat câteva drumuri.

Tags: AcehindoneziaKendariMakassarprotesteSurabaya
Categorii: Știrile zilei