Proteste în Bangladesh după decesul unui scriitor în închisoare. Confruntări între studenţi şi poliţie

Publicat:

Capitala Bangladeshului a fost vineri scena unor confruntări între poliţie şi sute de studenţi adunaţi pentru o manifestaţie de protest după decesul cu o zi înainte, în închisoare, a unui scriitor arestat pentru că a criticat guvernul pe reţele sociale, informează AFP, potrivit agerpres.

Cel puţin zece persoane au fost rănite uşor, potrivit unui martor. Poliţia a făcut uz de bastoane şi de gaze lacrimogene împotriva studenţilor care cereau “justiţie”.


Citește și : Washingtonul cere armatei din Armenia să nu se bage în politică

Mustaq Ahmed, 53 de ani, scriitor şi crescător de crocodili, a fost arestat în mai după ce a criticat pe internet modul în care guvernul de la Dacca gestionează pandemia de COVID-19. El a fost acuzat – în virtutea unei legi foarte stricte privind securitatea digitală, lege care, potrivit detractorilor, aduce atingere libertăţii de exprimare – că a difuzat zvonuri şi s-a dedat pe Facebook unor activităţi “anti-statale”.

Autorităţile penitenciare au anunţat că scriitorul a decedat joi într-o închisoare de maximă securitate din suburbiile capitalei Dacca, după ce i s-a făcut rău.

Potrivit directorului închisorii, Mohammad Ghiasuddin, Mustaq Ahmed nu era cunoscut cu boli grave.

Avocatul scriitorului a cerut declanşarea unei anchete independente asupra circumstanţelor decesului său.

Citește și : Michelle Bachelet critică Rusia și China pentru restricțiile asupra libertăților

Urmărirea împotriva lui Ahmed în baza legii asupra securităţii digitale a reprezentat un exemplu de “cea mai rea formă de represiune”, a estimat Saad Hammadi de la organizaţia Amnesty International.

Aproximativ 2.000 de urmăriri, care au vizat inclusiv numeroşi jurnalişti, au fost declanşate după promulgarea acestei legi, în 2018, potrivit Amnesty.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți bani a alocat Chișinăul pentru locuitorii regiunii transnistrene în primele șase luni ale lui 2024

Câți bani a alocat Chișinăul pentru locuitorii regiunii transnistrene în primele șase luni ale lui 2024 În primul semestru al anului 2024, pentru locuitorii din...

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva, condamnată în Rusia la peste 6 ani de închisoare Un tribunal rus a condamnat-o pe jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva la șase...

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase, care va...

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova a început cu probleme tehnice. Platforma online...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.