Proteste în Brazilia împotriva închiderii afacerilor considerate neesenţiale

Publicat:

O serie de proteste au izbucnit la Manaus, capitala statului brazilian Amazonas, împotriva măsurilor de închidere a magazinelor care comercializează “produse neesenţiale”, în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus din Brazilia, transmite duminică DPA, potrivit agerpres.

Zeci de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta, conform portalului brazilian de ştiri G1.


Citește și : Într-un singur an peste 1% din populaţia mondială s-a infectat cu SARS-CoV-2

“Proprietarii de magazine şi-au petrecut întregul an pregătindu-se pentru luna decembrie, iar acum îi închideţi”, s-a plâns un protestatar. “Voi aveţi suficient de mâncare, dar mulţi oameni nu au”, a adăugat el.

Autorităţile au impus noi restricţii antipandemice începând de sâmbătă, pentru următoarele 15 zile, notează DPA. Aceste restricţii sunt legate de creşterea numărului de noi cazuri de infectări, pentru protejarea sistemului sanitar. Spitalul Delphina Aziz, considerat unul dintre cele mai bune unităţi spitaliceşti pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19 nu mai are paturi disponibile, conform portalului de ştiri G1.

Citește și : Suedia a raportat primul caz de contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus

Manaus este unul dintre primele oraşe braziliene care s-au confruntat cu supra-aglomerarea spitalelor din cauza numărului mare de pacienţi cu coronavirus.

Aproximativ 200.000 de persoane din statul brazilian Amazonas s-au infectat cu noul coronavirus, dintr-o populaţie de 4 milioane. Până acum, autorităţile au consemnat decesele a peste 5.000 de pacienţi din cauza noului coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.