Proteste în centrul Moscovei faţă de reformele constituţionale favorabile lui Putin

Publicat:

Sute de persoane au protestat, miercuri după-amiază, în centrul Moscovei faţă de reformele constituţionale care îi permit preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să rămână la putere până în anul 2036, potrivit mediafax.

Aproximativ 500 de manifestanţi, mulţi purtând măşti pe care era scris “Nu”, au scandat sloganuri împotriva reformelor constituţionale şi au cerut demisia preşedintelui Vladimir Putin.


Citește și : The Guardian va suprima 180 de posturi, din cauza ‘şocului economic’ provocat de pandemie

Grupul de protestatari era înconjurat de agenţi ai forţelor de ordine, potrivit agenţiei de presă Reuters.

 

Doi activişti ruşi implicaţi în campania împotriva reformelor constituţionale au fost arestaţi săptămâna trecută, iar la locuinţele altor cinci au avut loc percheziţii. Protestele sunt interzise în Moscova din cauza epidemiei de coronavirus.

În cadrul referendumului desfăşurat recent, peste 70% dintre alegătorii ruşi s-au pronunţat în favoarea reformelor constituţionale care i-ar putea permite preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, să rămână în funcţie până în anul 2036.

Modificările constituţionale îi vor permite preşedintelui Vladimir Putin să obţină noi mandate după expirarea celui actual, în 2024.

Citește și : Incendiu de amploare într-un port din sudul Iranului

Potrivit modificărilor, Constituţia Rusiei va avea prioritate juridică faţă de legislaţia internaţională. Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului, va aproba numirea în funcţie a prim-ministrului, spre deosebire de situaţia actuală, în care era necesară doar acceptarea nominalizării propuse de preşedintele ţării. Căsătoriile vor fi permise doar între un bărbat şi o femeie, iar pensiile vor fi indexate constant, potrivit noilor prevederi constituţionale. Limba rusă va fi menţionată clar ca limbă naţională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.