Proteste în Mauritius după moartea unor delfini

Publicat:

Mii de persoane au protestat sâmbătă în Port Louis, capitala statului insular Mauritius, pentru a cere demararea unei anchete care să investigheze o scurgere de petrol de pe o navă japoneză şi moartea misterioasă a cel puţin 40 de delfini în proximitatea zonei în care s-a produs acea catastrofă ecologică, informează Reuters, potrivit agerpres.

Activiştii de mediu au cerut o anchetă care să lămurească dacă delfinii au murit ca urmare a scurgerii de petrol, care s-a produs atunci când nava MV Wakashio s-a izbit de un recif de corali în luna iulie.


Citește și : Bilanțul epidemiei de COVID-19 în Italia

Unul dintre protestatari ţinea în mâini o afiş cu imaginea unui delfin acoperit de petrol, sub care putea fi citit mesajul “Our lives matter” (“Vieţile noastre contează”), iar un altul afişa o pancartă prin care cerea guvernului să demisioneze. Drapele ale statului Mauritius au fost fluturate de mulţimea numeroasă, reunită în Piaţa Catedralei din Saint Louis.

“Nu avem încredere în guvern şi în informaţiile diluate pe care guvernanţii ni le transmit în legătură cu gestionarea şi cu iniţiativele demarate în urma acestei scurgeri de petrol”, a declarat Fabiola Monty, o activistă pentru mediu din Mauritius, în vârstă de 33 de ani, prezentă la acest protest.

Guvernul local a anunţat că va realiza autopsii ale tuturor delfinilor găsiţi decedaţi la faţa locului şi că a format o comisie care va investiga scurgerea de petrol. Două anchete sunt în curs de desfăşurare: una realizată de Poliţie, ce vizează responsabilitatea echipajului navei japoneze, iar cealaltă de un oficial cu rang înalt din Ministerul Transporturilor Navale, care doreşte să afle ce s-a întâmplat cu acel vas.

Până în prezent, medicii veterinari au examinat doar două dintre cadavrele delfinilor, care prezentau semne de rănire, dar nu şi urme hidrocarburi în organism, potrivit rezultatelor preliminare ale autopsiilor. Testele efectuate asupra acestor prime două cadavre de delfini au fost realizate de Centrul Albion de Cercetare în domeniul Pescuitului.

Citește și : Franţa a raportat 7.379 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Rezultatele autopsiilor pentru alţi 25 de delfini morţi, găsiţi eşuaţi miercuri şi joi, sunt aşteptate în zilele următoare, a precizat Jasvin Sok Appadu, un reprezentant al Misterului pentru Pescuit.

Asociaţia locală de mediu Eco-Sud, care a participat la protestul de sâmbătă, a afirmat vineri că reprezentanţii societăţii civile ar trebui să fie prezenţi la aceste autopsii şi au solicitat o a doua opinie din partea unor specialişti independenţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.