Proteste la Jakarta împotriva deciziei lui Donald Trump privind Ierusalimul

Publicat:

Zeci de mii de indonezieni s-au adunat duminică la Jakarta pentru a protesta împotriva deciziei lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, într-o ultimă manifestaţie pentru a-şi afişa solidaritatea cu palestinienii, relatează AFP.

Indonezia, cea mai populată ţară musulmană din lume, este un fervent susţinător al cauzei palestiniene, potrivit agerpres .


Manifestaţia a fost organizată de Consiliul Ulema indonezian, cea mai înaltă instanţă islamică din ţară, cu sprijinul guvernului şi al altor organizaţii musulmane.

Aproximativ 80.000 de indonezieni, potrivit poliţiei, s-au adunat în faţa Monumentului Naţional, un turn aflat în centrul capitalei, fluturând steaguri palestiniene şi pancarte cerând “eliberarea Palestinei”.

Protestatarii, în cea mai mare parte îmbrăcaţi în alb, au cerut Statelor Unite să-şi revizuiască decizia.

Ministrul indonezian al afacerilor religioase a fost printre participanţii la manifestaţia desfăşurată la doar câţiva metri de Ambasada SUA.

Citește și : Alegeri prezidențiale în Chile, scrutin foarte strâns între candidații de dreapta și socialist

“Guvernul face tot posibilul ca Palestina să-şi câştige drepturile şi independenţa”, a declarat ministrul Lukman Hakim Saifuddin manifestanţilor.

Decizia preşedintelui american de a recunoaşte “oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului” şi de a transfera ambasada SUA de la Tel Aviv în acest oraş a provocat un val de condamnări internaţionale, inclusiv din partea preşedintelui indonezian Joko Widodo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care este cea mai rapidă cale de a încheia războiul din Ucraina și de a evita un „război fără sfârșit”

Care este cea mai rapidă cale de a încheia războiul din Ucraina și de a evita un „război fără sfârșit” Statele Unite s-au lovit de...

De ce sunt efectuate săpături în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt

De ce sunt efectuate săpături în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt Pe 24 iulie, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din...

Doi bărbați au fost condamnați pentru trafic de influență

Doi bărbați au fost condamnați pentru trafic de influență Două persoane ar fi recurs la trafic de influență, încercând să obțină un certificat medical prin...

Israelul avertizează Franţa cu privire la ameninţări cu “atacuri teroriste” iraniene

Israelul avertizează Franţa cu privire la ameninţări cu "atacuri teroriste" iraniene Israelul a avertizat joi Franţa cu privire la potenţiale ameninţări cu "atacuri teroriste" împotriva...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.