Proteste la Berlin împotriva restricţiilor impuse

Publicat:

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă în Berlin pentru a protesta împotriva strategiei guvernamentale de combatere a coronavirusului şi, mai ales, a restricţiilor impuse, cum ar fi cerinţa de a purta mască, transmite dpa, potrivit agerpres

După ce mai multe adunări individuale planificate au fost interzise de către autorităţi, în conformitate cu regulile împotriva cărora manifestanţii intenţionau să protesteze, o mulţime mare, dar împrăştiată, s-a adunat sâmbătă şi a început să se deplaseze pe străzi – fără măşti – urmărită îndeaproape de poliţişti pe jos, în dube şi chiar într-un elicopter. Cordoane de protecţie au fost instalate în jurul unor porţiuni mari din cartierul guvernamental.


Citește și : Franţa a încheiat operaţiunile sale de evacuare din Afganistan

Poliţia germană era pregătită pentru o participare de dimensiuni mult mai mari, având pregătiţi aproximativ 2.000 de ofiţeri, inclusiv aduşi din afara capitalei.

Poliţiştii au raportat aproximativ 100 de reţineri, unele de scurtă durată, precum şi rănirea unui ofiţer pe fondul mai multor atacuri împotriva membrilor forţei de poliţie.

În acelaşi timp, un alt grup de manifestanţi s-a adunat într-o altă zonă din Berlin pentru o “Paradă a Iubirii”.

Deşi nu se opun în mod explicit regulamentelor impuse pentru a gestiona pandemia de COVID-19, organizatorii au spus că vor să răspândească sentimente pozitive în mijlocul pandemiei, evidenţiind în acelaşi timp diversitatea Berlinului. Îmbrăţişările şi dansurile favorizate de o astfel de adunare au dus la încălcări frecvente ale regulilor de distanţare socială. Puţini purtau mască, deşi erau încurajaţi de organizatori să o facă.

Cu toate acestea, mai mulţi participanţi purtau bannere în care erau denunţate grupurile care pun la îndoială existenţa coronavirusului.

Poliţia a estimat aproximativ 4.000 de participanţi. Organizatorii se aşteptau la 10.000.

Nouă demonstraţii au fost interzise din start de către poliţie, inclusiv cea a mişcării Querdenken (Gândirea laterală) – un grup de sceptici faţă de existenţa coronavirusului, activişti de extremă dreapta şi persoane care se opun vaccinării -, pe una din principalele artere din Berlin.

Organizatorii a patru demonstraţii au contestat în instanţă interdicţia dată de poliţie. Un singur demers a avut succes, obţinând în cele din urmă permisiunea pentru o întâlnire de 500 de protestatari, în zilele de sâmbătă şi duminică.

Citește și : Aeroportul din Kabul continuă să fie sub control american (Pentagon)

Poliţia a acordat o atenţie deosebită acestui tip de demonstraţii deoarece protestele mari împotriva restricţiilor impuse în Berlin ca urmare a pandemiei în urmă cu un an s-au încheiat cu străpungerea de către manifestanţi a unei bariere ridicate în zona clădirii Reichstag-ului, care găzduieşte parlamentul, şi ocuparea pentru scurt timp a unei din scările principalele, incident care a provocat indignare pe scară largă în Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.