Proteste la Erevan pentru a cere demisia prim-ministrului armean Nikol Paşinian

Publicat:

Mii de manifestanţi s-au adunat luni la Erevan pentru a cere demisia prim-ministrului armean Nikol Paşinian, la un an de la semnarea unui acord controversat cu Azerbaidjanul ce a pus capăt războiului, relatează France Presse, potrivit agerpres

Acest acord, sub egida Rusiei, a instaurat o încetare a focului în Nagorno-Karabah, enclavă muntoasă disputată între Armenia şi Azerbaidjan, după şase săptămâni de lupte care au făcut peste 6.500 de morţi.


Citește și : Peste 250 de milioane de oameni au fost fost infectaţi cu coronavirus

Erevanul a cedat atunci către Baku zone mari de teritoriu în şi în jurul Nagorno-Karabah, ceea ce a fost văzut ca o umilire de către populaţia armeană şi a condus la proteste.

Denunţat drept “trădător” de opoziţie, Paşinian şi-a legitimat puterea prin convocarea de alegeri legislative anticipate în iunie, câştigate de partidul său Contractul Civil.

Luni, mii de manifestanţi s-au adunat din nou în centrul Erevanului, la apelul alianţei de opoziţie a fostului preşedinte Robert Kocearian.

“Astăzi declarăm începutul unei mişcări de opoziţie la nivel naţional”, a declarat în faţa mulţimii Işkan Sagatelian, liderul unui partid de opoziţie. “Scopul mişcării noastre este de a opri distrugerea statului nostru”, a adăugat el.

Citește și : Spania reacţionează la rezultatul alegerilor din Nicaragua: ‘O FARSĂ!’

Mai multe incidente armate mortale la graniţa dintre Armenia şi Azerbaidjan au stârnit temeri cu privire la o nouă izbucnire a violenţei între aceste două ţări din Caucaz, pe fondul unor diferende teritoriale ce durează de câteva decenii.

Nikol Paşinian şi preşedintele azer Ilham Aliev şi-au exprimat totuşi recent disponibilitatea de a se angaja în discuţii în vederea unui acord de pace definitiv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.