X

Proteste la Hamburg împotriva restricţiilor legate de coronavirus

În jur de 650 de persoane s-au adunat miercuri pe cel mai important bulevard din Hamburg, Jungfernstieg, pentru a protesta împotriva restricţiilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, relatează dpa, scrie agerpres.  

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat că participanţii au încălcat mai multe restricţii legate de coronavirus, precum obligativitatea portului măştii şi menţinerea distanţei de 1,5 metri.

Citește și : Croaţia îşi înzestrează forţele aeriene! SUA, Franţa şi Suedia au venit cu primele oferte

Germania se confruntă cu an al doilea val sever de coronavirus şi a impus un “lockdown” de o lună în noiembrie, în efortul de a limita răspândirea epidemiei.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei a precizat că autorităţile locale au folosit portavoci care difuzau zgomotele specifice tunurilor de apă pentru a le reaminti protestatarilor să respecte restricţiile, dar poliţiştii au fost în general ignoraţi.

Evenimentul intitulat “Aufklaerung zum Thema Corona-Fakten” (Educaţie pe tema faptelor legate de coronavirus – n.r.) a fost organizat de un grup care a pus la cale astfel de adunări în întreaga ţară.

Mişcarea “Querdenken” (Gândire laterală) a câştigat tot mai mulţi adepţi în Germania în ultimele luni, argumentând că restricţiile guvernului încalcă drepturile cetăţenilor.

Citește și : Turcia şi Rusia au semnat un acord de monitorizare comună a armistiţiului din Nagorno-Karabah

Tags: coronaviruscovid-19HamburgJungfernstiegrestricții
Categorii: Diaspora