X

Proteste la Londra în urma întârzierii ieșirii Marii Britanii din UE

Mii de persoane care se opun întârzierii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană protestează vineri în centrul Londrei, în timp ce Camera Comunelor a respins pentru a treia oară acordul Brexit negociat de premierul Theresa May, relatează Reuters, scrie Mediafax.

În ziua în care Marea Britanie urma să părăsească inițial UE, grupuri mari de oameni s-au adunat în fața parlamentului, fluturând steaguri UE și scandând, “Ieșire înseamnă Ieșire” și “La revedere UE”, acuzând-o pe Theresa May de trădare.

Citește și : Comisia Europeană: „12 aprilie este noul 29 martie”

Pe fondul unei prezențe mari a polițiștilor, mai multe persoane au blocat drumul din afara parlamentului, strigând “nu vom pleca” și “ce vrem? Brexit? Când vrem, acum? Acum.”

Protestatarii, conduși de Nigel Farage – politicianul care a convenit să organizeze referendumul în urma căruia s-a decis ieșirea Marii Britanii din UE – se va adresa mulțimii vineri după-amiază.

Farage, fostul lider al Partidului Independenței, urmează să vorbească la un eveniment “Brexit Betrayal” ca parte a culminării unui marș din Sunderland, nord-estul Angliei, până la Londra.

“Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare este de fapt o zi de trădare”, a declarat Farage pentru Reuters.

Citește și : Camera Comunelor a respins, pentru a treia oară, acordul Brexit

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.

29 martie era data stabilită iniţial de Marea Britanie pentru retragerea din Uniunea Europeană.

Tags: acordbrexitlondraNigel FarageTheresa MayUE
Categorii: Diaspora