Proteste la Praga împotriva restricţiilor antiepidemice, în timp ce spitalele cehe se umplu cu bolnavi COVID-19

Publicat:

Mii de persoane au protestat duminică la Praga împotriva restricţiilor antiepidemice, în timp ce multe spitale din Republica Cehă au suspendat intervenţiile care nu sunt urgente pentru a face faţă uneia dintre cele mai ridicate rate din lume a înmulţirii cazurilor de COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Adunaţi într-un parc din centrul capitalei Praga, protestatarii purtau drapele cehe şi scandau sloganuri precum: ”Să ne vaccinăm ? Doar peste cadavrele voastre!”.


Citește și : Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron din Germania au fost confirmate la Munchen

În faţa valului de infectări, care săptămâna aceasta a trecut şi de 25.000 pe zi (la o populaţie de circa 10,3 milioane), guvernul ceh în exerciţiu a declarat joi stare de urgenţă şi a înăsprit restricţiile antiepidemice, interzicând inclusiv târgurile de Crăciun, una dintre temele protestului desfăşurat duminică.

Spitalele cehe, inclusiv spitalul Motol din Praga, cel mai mare al ţării, au suspendat operaţiile planificate ce nu sunt urgente şi au limitat alte îngrijiri, după ce numărul pacienţilor COVID-19 s-a dublat în ultimele trei săptămâni, ajungând la circa 6.000.

Citește și : Preşedintele german îşi anulează în ultimul moment turneul în Golf din cauza evoluţiei pandemiei

Premierul desemnat, Petr Fiala, a îndemnat duminică populaţia să se vaccineze, în condiţiile în care numai 58,5% dintre cehi sunt vaccinaţi anti-COVID-19, faţă de media UE de 65,8%.

Îngrijorarea este amplificată şi de noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron, un prim caz fiind deja confirmat în Republica Cehă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.