Proteste masive în Algeria. Cel puțin un mort și 60 de răniți

Publicat:

Cel puțin o persoană a murit, peste 60 de persoane au fost rănite și alte 45 au fost reținute în capitala Algeriei, în urma protestelor organizate față de regimul președintelui Abdelaziz Bouteflika, relatează Reuters, scrie mediafax.

Zeci de mii de persoane au protestat în capitala Alger și în marile orașe ale țării, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de planul președintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru un al cincilea mandat.


Citește și : Canada: Premierul Trudeau şi-a remaniat guvernul, pe fondul controversei privind compania SNC-Lavalin

Protestele de vineri din capitală au fost marcate de altercații între manifestanți și forțele de ordine. Manifestațiile actuale din Algeria sunt cele mai importante din ultimii opt ani.

Persoana decedată avea 60 de ani și a murit în urma unui atac de cord.

Președintele algerian Abdelaziz Bouteflika se află în funcție de 20 de ani și dorește să candideze pentru un al cincilea mandat. Protestatarii doresc ca președintele în vârstă de 81 de ani să nu își depună candidatura pentru alegerile din data de 18 aprilie.

Președintele Abdelaziz Bouteflika a suferit un atac de cord în anul 2013 și a dispărut din viața publică, având doar câteva apariții publice în ultimii ani. Directorul de campanie al lui Bouteflika a anunțat că președintele își va depune candidatura în data de 3 martie.

„Nimeni nu poate decide ignorarea Constituției. Este dreptul lui să candideze”, a transmis Abdelmalek Sellal, directorul de campanie.

Citește și : OIAC: În orașul sirian Douma s-au folosit arme chimice cu clor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.