Proteste sângeroase la Bagdad: Șapte morți și zeci de răniți

Publicat:

Cel puțín șapte persoane au fost ucise și câteva zeci au fost rănite joi după ce forțele de securitate irakiene au aruncat canistre cu gaze lacrimogene în protestatari în apropierea a două poduri importante din Bagdad, au anunțat sursele de securitate și cele medicale, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Cauza morții în ambele cazuri a fost aruncarea canistrelor cu gaze direct în capul victimelor, au declarat sursele.


Citește și : Netanyahu, pus sub acuzare pentru fapte de corupție

Una dintre victime a fost ucisă în apropiere de podul Sinak, iar o a doua lângă un pod adiacent, Ahrar, a anunțat poliția.

Alte două persoane care au ajuns în stare critică la spital au decedat, unul fiind împușcat în cap, iar celălalt a fost lovit în cap cu o canistră cu gaz, potrivit poliției și surselor medicale.

Sursele medicale au declarat că mai mulți protestatari au fost răniți în urma folosirii muniției dinn dotare, iar alții după folosirea gloanțelor oarbe și a canistrelor de gaze lacrimogene.

Alte trei persoane au fost ucise pe parcursul zilei de joi în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de securitate.

Peste 300 de oameni au fost uciși de la începutul protestelor antiguvernamentale în Bagdad și sudul Irakului în octombrie, acestea fiind cele mai mari menifestații de la căderea regimului Saddam Hussein în 2003.

Citește și : Raportul privind ancheta FBI legată de Rusia va fi publicat la 9 decembrie

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.