Proteste violente în Indonezia! Peste 300 de oameni au fost răniți în confruntările cu forțele de ordine – VIDEO

Publicat:

Peste 300 de persoane au fost rănite în ciocniri între protestatari şi poliţie în capitala Indoneziei, Jakarta, în timpul unei manifestaţii împotriva propunerilor de modificare a codului penal despre care criticii afirmă că ar ameninţa libertăţile civile, a anunţat miercuri poliţia, citată de DPA, potrivit agerpres.

Poliţia a tras cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa aproximativ 3.000 de studenţi adunaţi marţi în faţa clădirii parlamentului şi cerând parlamentarilor să retragă proiectul noii legi a codului penal.


Citește și: China inaugurează un aeroport ultramodern

Cel puţin 254 de studenţi au fost spitalizaţi pentru scurt timp, în timp ce alţi 11 sunt încă trataţi, a declarat şeful poliţiei din Jakarta, Gatot Eddy Pramono, într-o conferinţă de presă miercuri, adăugând că 39 de poliţişti au fost de asemenea răniţi.

Ciocniri între forţele speciale de poliţie şi protestatari care aruncau cu pietre au avut loc de asemenea în oraşul Makassar, în Sulawesi, şi la Medan, în Sumatra, potrivit televiziunilor locale.

Camera Reprezentanţilor urma să aprobe marţi proiectele de revizuire ale codului penal, dar a decis să amâne votul la cererea preşedintelui Joko Widodo.

Parlamentarii au amânat de asemenea deliberările asupra altor trei proiecte de lege controversate, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al parlamentului, Bambang Soesatyo.

În virtutea noii legi, sexul consensual în afara căsătoriei va fi pedepsit cu până la un an de închisoare, în timp ce un cuplu care trăieşte împreună fără a fi căsătorit ar putea face închisoare până la şase luni.

Citește și: Ultimul bilanț al seismului din Pakistan indică cel puțin 32 de morți. De frică, oamenii dorm sub cerul liber!

Orice insultă adusă preşedintelui sau vicepreşedintelui ar putea fi pedepsită cu până la patru ani şi jumătate de închisoare. Acest lucru a fost dezincriminat de Curtea Constituţională în 2016 după o contestaţie legală a cetăţenilor.

Protestatarii au cerut de asemenea guvernului revocarea recentelor revizuiri la o legislaţie ce reglementează comisia anticorupţie considerând că ar putea slăbi grav independenţa acestui organism.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.