Protestele împotriva rasismului sporesc fără îndoială riscul de îmbolnăvire (oficial britanic)

Publicat:

Protestele împotriva rasismului la care au participat mii de oameni la Londra şi în alte oraşe importante din Marea Britanie provoacă fără îndoială o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, a declarat duminică ministrul sănătăţii britanic, Matt Hancock, citat de Reuters, scrie agerpres.

Mii de persoane au ignorat sfatul guvernului de la Londra de a evita mulţimile mari de oameni din cauza riscului de coronavirus şi au participat la protestele de sâmbătă pentru a-şi manifesta furia faţă de brutalitatea poliţiei, după uciderea afro-americanului George Floyd în Minneapolis.


Citește și : De la Londra la Sydney, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a pune capăt rasismului

Întrebat în timpul unui interviu la Sky News dacă numărul mare de participanţi de la proteste fac mult mai probabilă creşterea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, Hancock a răspuns: “Fără îndoială este un risc”.

“Sprijin ferm punctul de vedere susţinut de cei care protestează… însă virusul în sine nu discriminează şi adunările mari de oameni sunt deocamdată împotriva regulilor tocmai pentru că sporesc riscul de răspândire a acestui virus”, a insistat ministrul britanic.

Pe de altă parte, şefa poliţiei londoneze Cressida Dick a declarat duminica aceasta că 14 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în atacurile “şocante şi complet inacceptabile” produse sâmbătă în timpul protestelor anti-rasism din centrul Londrei. După o zi în mare parte paşnică, grupuri mici de protestatari s-au ciocnit sâmbătă cu poliţia călare.

Citește și : Italia speră că statele membre UE vor redeschide graniţele pentru cetăţenii ei pe 15 iunie

“Sunt profund întristată şi deprimată că ieri seară o minoritate de protestatari a devenit violentă la adresa poliţiştilor în centrul Londrei. Aceasta a făcut ca 14 ofiţeri să fie răniţi”, a afirmat Dick, citată într-o declaraţie de presă. “Numărul atacurilor este şocant şi complet inacceptabil”, a adăugat ea.

Noi proteste sunt programate pentru duminică. Dick le-a cerut protestatarilor să găsească alte modalităţi de a-şi face auzite opiniile care “să nu implice ieşirea pe străzile Londrei” din cauza riscului de răspândire a coronavirusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.