X

PSDE acuză CEC că l-ar fi împiedicat pe Valeriu Pleșca să candideze la funcția de președinte

PSDE acuză CEC că l-ar fi împiedicat pe Valeriu Pleșca să candideze la funcția de președinte

Partidului Social Democrat European acuză Comisia Electorală Centrală că l-ar fi împiedicat ilegal pe Valeriu Pleşca să candideze pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, din partea formaţiunii politice. Într-o conferinţă de presă, reprezentanţii PSDE au declarat că Pleşca a fost descalificat ilegal. La rândul său, reprezentanții comisiei susțin că toate deciziile privind candidaţii sunt motivate, scrie tvrmoldova.md.

VALERIU PLEŞCA, membru PSDE: „Noi am fost umiliţi de către o autoritate a statului, care sub unele presupuse încălcări de ordin tehnic sau de faptul că eu sunt lider politic nu pot împreună cu alt partid politic să mă lansez într-o campanie electorală.  Stimaţi membri CEC, noi suntem într-un exerciţiu electoral, nedemocratic.”

CItește și: FOTO/ Incendiu la Piața Centrală din Bălți: Șapte echipe de pompieri luptă cu flăcările

CEC: „Autoritatea electorală nu comentează declarațiile actorilor politici. Referitor la acuzațiile care i se aduc, motivele și argumentele de rigoare sunt în hotărârea adoptată de către membrii Comisiei, prin care a fost respinsă cererea de înregistrare a grupului de inițiativă.”

Pe 24 august, Comisia Electorală Centrală a respins înregistrarea grupului de inițiativă, în susţinerea lui Valeriu Pleşca, după ce a constatat mai multe nereguli în ceea ce privește legalitatea ședinței Consiliului Politic Național al PSDE. Se menționează lipsa cvorumului pentru desemnarea lui Pleșca. Decizia a fost contestată in instanță dar Curtea de Apel Chișinău a mentinut în vigoare decizia  CEC.

 

Tags: CECpresedinteValeriu Pleșca
Social