X

PSDE cere CEC și IGP să se autosesizeze pe cazul răspândirii ziarelor electorale ale PAS

PSDE cere CEC și IGP să se autosesizeze pe cazul răspândirii ziarelor electorale de către Poșta Moldovei. Potrivit PSDE, în total, au fost tipărite 500 de exemplare de ziare ale PAS, care erau transportate de Poșta Moldovei.

„Guvernarea PAS își bate joc de lege și încalcă cu premeditare, fără nicio jenă, regulile electorale scrise și votate tot de ei. Avem dovada că PAS a indicat în ziarele electorale că le-a tipărit pe data de 6.10.2023, în condițiile în care materialele electorale erau deja distribuite de angajații „Poșta Moldovei” pe data de 5 octombrie.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

În total, au fost tipărite 500 de exemplare. Acest lucru demonstrează că PAS a încălcat Codul Electoral intenționat. Partidul Social Democrat European solicită Comisiei Electorale Centrale și Inspectoratului General al Poliției să se autosesizeze pe acest caz. De asemenea, solicităm observatorilor internaționali acreditați să ia atitudine și să condamne acest comportament abuziv din partea unui concurent electoral.

Este inadmisibil ceea ce se întâmplă și nu avem de gând să permitem încălcarea brutală a legii de către Guvernarea PAS”, a declarat PSDE.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Tags: CECIGPPASPSDE
Categorii: PoliticăȘtirile zilei