X

PSDE îndeamnă cetăţenii să voteze DA la referendum

PSDE îndeamnă cetăţenii să voteze DA la referendum

Partidul Social Democrat European şi-a prezentat strategia de campanie privind referendumul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Liderul PSDE, Ion Sula, a anunţat că formaţiunea se pronunţă clar şi categoric în favoarea opţiunii DA la plebiscit şi a îndemnat toţi cetăţenii să îl susţină, transmite IPN.

„Există mai multe argumente care ne determină să insistăm asupra acestei decizii, chiar dacă puterea actuală încearcă să politizeze excesiv referendumul şi să-l folosească în interesul său electoral. Este important să găsim un larg consens naţional, astfel să nu admintem în niciun caz ca Republica Moldova să devieze de la cursul european, iată de ce partidul PSDE va da în continuare dovadă de maturitate şi responsabilitate, şi va face abstracţie de la ambiţiile unora şi interesele politice de moment, pentru a evita aceste riscuri“, a declarat liderul PSDE, Ion Sula.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Social-democratul afirmă că asigurarea securităţii Republicii Moldova este cea mai mare provocare și că „singurul loc unde ne putem securiza astăzi este Uniunea Europeană”.

„Din păcate, ne aflăm în epicentrul unor turbulenţe geopolitice majore, provocate de invazia rusă în Ucraina, iar asta a redus la maximum opţiunile pentru Republica Moldova. Astăzi avem de ales între două direcţii, între est si vest. Una duce spre Bruxelles, alta – spre Moscova. Alte căi pe care să mergem nu avem. Să mergi în sens invers este sinucigaş, pentru că Rusia, din păcate, a devenit o mare ameninţare, nu numai pentru noi, dar şi pentru toţi vecinii săi, iar lecţia ucraineană confirmă asta fără drept de apel.

Totodată, Ion Sula afirmă că dacă “schimbăm vectorul de dezvoltare, Republica Moldova riscă să se împotmolească în haos și incertitudine sau chiar să dispară de pe hartă.”

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

„În astfel de condiții, șansele noastre de dezvoltare și de revenire pe un făgaș al normalității devin practic imposibile. Pentru a nu admite acest lucru, PSDE îndeamnă toți cetățenii, indiferent de simpatiile politice, să iasă pe 20 octombrie la referendum și să spună „DA” aderării la Uniunea Europeană!”, a concluzionat preşedintele PSDE.

PSDE este înregistrat oficial în campania electorală pentru reflectarea referendumului de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Plebiscitul se va desfăşura concomitent cu alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie.

Tags: MoldovaPSDEuniunea europeana
Politică