PSDE o critică dur pe Olesea Stamate

Publicat:

PSDE o critică dur pe Olesea Stamate

Partidul Social Democrat European, condus de Ion Sula, a numit „iresponsabile” declarațiile vicepreședintei Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, potrivit căreia „Pactul pentru Europa” nu este un document cu valoare juridică.

Valoarea sa nu se măsoară exclusiv pe componentele juridice, a adăugat partidul, „ci pe capacitatea de a transmite un mesaj clar de solidaritate”.


Citeşte şi: 20 de mii de elevi vor beneficia de rechizite din partea României – Stiripesurse.md

PSDE a mai spus că „declarațiile iresponsabile trebuie evitate în favoarea reflectării obiectivelor și aspirațiilor întregii națiuni”.

PSDE o critică dur pe Olesea Stamate

Pe 28 mai, Partidul Social Democrat European (PSDE) a menționat că „dezaprobă declarațiile iresponsabile a vicepreședintelui PAS, Olesea Stamate, privind „lipsa de valoare juridică” a „Pactului pentru Europa””.

„PSDE, în calitate de partid semnatar al „Pactului pentru Europa”, exprimă profunda dezamăgire și dezacordul față de declarațiile recente ale doamnei Olesea Stamate. (…) „Pactul pentru Europa” este menit să fie un simbol al unității și angajamentului partidelor proeuropene din Republica Moldova pentru integrarea europeană. Valoarea sa nu se măsoară exclusiv pe componentele juridice, ci pe capacitatea de a transmite un mesaj clar de solidaritate și determinare în fața cetățenilor noștri și a partenerilor externi”, a comunicat partidul.

PSDE o critică dur pe Olesea Stamate

Reprezentanții partidului au mai spus că „declarația dnei Stamate privind lipsa de valoare juridică a Pactului ignoră importanța angajamentului public față de integrarea europeană”. „Cetățenii așteaptă de la politicieni coerență și fermitate în susținerea parcursului european. (…) Într-o perioadă de mari provocări geopolitice și economice, unitatea forțelor proeuropene este esențială. Declarațiile iresponsabile care subminează inițiative esențiale trebuie evitate în favoarea reflectării obiectivelor și aspirațiilor întregii națiuni”, a declarat PSDE.

Menționăm, la emisiunea „Puterea a patra” Olesea Stamate a fost întrebată care este motivul pentru care președintele PAS nu a asistat la semnarea „Pactului pentru Europa” – un acord cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova, semnat de 14 formațiuni politice. PAS l-a delegat pe secretarul general al formațiunii, Artur Mija, pentru a semna documentul.

Potrivit Olesei Stamate, conducerea de vârf a PAS nu a venit la evenimentul de semnare întrucât documentul nu are valoare juridică. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024

Informație privind evoluția activelor oficiale de rezervă în luna iunie 2024 La 28 iunie 2024, activele oficiale de rezervă au constituit 5 288,61 mil. dolari...

Cum ajută România și alte state din regiune Ucraina să-și refacă infrastructura energetică

Cum ajută România și alte state din regiune Ucraina să-și refacă infrastructura energetică România își propune să identifice echipamente și materiale cu care să poată...

Trei posturi de televiziune sancţionate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale

Trei posturi de televiziune sancţionate pentru încălcarea Codului serviciilor media audiovizuale Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat, în cadrul şedinţei de astăzi, cu amenzi în sumă...

„Trenul Durerii” ajunge mâine în Piața Marii Adunări Naționale

„Trenul Durerii” ajunge mâine în Piața Marii Adunări Naționale Mâine, începând cu ora 09.00, va fi lansată expoziția, aflată la cea de-a doua ediție. În...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.