PSRM, despre expulzarea directorului Sputnik Moldova: Regimul Sandu a călcat în picioare libertatea presei

Publicat:

Partidul Socialiștilor condamnă categoric deportarea directorului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov. Declarația a fost făcută de reprezentanții formațiunii politice, pe canalul lor oficial de Telegram. Potrivit acestora, „regimul Sandu a călcat în picioare libertatea presei”.

„Regimul criminal al Maiei Sandu a călcat în picioare democrația, drepturile omului și libertatea presei. Încercând să facă pe placul Occidentului, actualul regim dezonorează și umilește Republica Moldova pe arena internațională într-un mod pe care niciun Guvern anterior nu a făcut-o în toată istoria țării noastre”, se arată în comunicat.


Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

Reprezentanții PSRM afirmă că Vitalii Denisov avea toate actele necesare pentru a putea lucra în Republica Moldova, iar faptul că a fost expulzat în așa mod, fără „a-i permite să-și împacheteze lucrurile personale și fără nicio explicație”, este „criminal și inuman”.

„Partidul Socialiștilor este solidar cu jurnaliștii Sputnik Moldova, precum și cu toți angajații mass-media, activiștii pentru drepturile omului și oamenii de rând care au avut de suferit din cauza acțiunilor regimului Sandu. Vom continua să luptăm pentru valorile adevăratei democrații, pentru drepturile omului, pentru libertatea de exprimare și presă”, se mai arată în comunicat.

Amintim că șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, cetățean al Federației Ruse, a fost declarat persoană indezirabilă în R. Moldova pe un termen de 10 ani.

Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu un șir de precizări după ce șeful Sputnik Moldova a fost declarat persoană indezirabilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.