PSRM solicită demisia imediată a lui Spînu: Nu a pregătit țara de ninsori

Publicat:

PSRM solicită demisia imediată a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, precum și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Alexandru Oprea.

PSRM a declarat că Guvernul PAS, în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale condus de Andrei Spînu, a dat dovadă încă o dată de incompetență și lipsă de responsabilitate.


Citeşte şi: Doi oameni au murit într-o maşină înţepenită în nămeţi

„Guvernul PAS, în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale condus de Andrei Spînu, a dat dovadă încă o dată de incompetență și lipsă de responsabilitate, prin faptul că nu a pregătit țara de ninsori. Zăpada este o formă comună de precipitații toamna și iarna. Avertizările despre eventualele furtuni de zăpadă în Moldova erau cunoscute cu câteva săptămâni înainte de dezastrul natural.

Cu toate acestea, Guvernul nu a reușit să asigure o pregătire adecvată pentru ninsori. Au fost înregistrate victime umane: doi oameni au murit, zeci au fost răniți, afectați de ger și alte forme de vătămare. Considerăm că tragedia, rezultată din pregătirea insuficientă și eșecul în organizarea curățării drumurilor, este o dovadă clară a ineficienței acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Deosebit de revoltător este faptul că nu a existat nicio reacție din partea conducerii Republicii Moldova sau a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Citeşte şi: Zaharova: 80% dintre moldoveni ‘ştiu limba rusă şi o folosesc în viaţa de zi cu zi’

Se pare că CSE este convocată doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, eliminării unor concurenți electorali și închiderii a 12 posturi de televiziune și a mai multor portaluri de știri”, se arată în comunicatul PSRM.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.