Publicaţia americană Capital Gazette a adus un omagiu victimelor atacului armat de joi

Publicat:

Publicaţia americană Capital Gazette, care a fost joi ţinta unui atac armat soldat cu cinci morţi, a adus un omagiu victimelor lăsând liberă în ediţia sa de vineri pagina dedicată editorialelor, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Nu avem cuvinte’, este scris pe respectiva pagină în locul editorialelor, a doua zi după atacul armat comis asupra redacţiei de către un bărbat în vârstă de 38 de ani care avea neînţelegeri şi litigii judiciare cu această publicaţie din localitatea americană Annapolis (statul Maryland).


Citește și : Austria nu-i va primi pe migranţii daţi afară de Germania

‘Mâine, această pagină va reveni la rolul ei obişnuit, acela de a oferi cititorilor noştri opinii informate’, se mai menţionează pe aceeaşi pagină, sub numele celor cinci victime, patru jurnalişti şi o angajată a biroului de marketing. Responsabilul cu editorialele, Gerald Fischman, în vârstă de 61 de ani, se numără printre cei ucişi.

Prima pagină a ediţiei de vineri are un titlu scris pe un ton rece şi factual, fără adjectiv: ‘Cinci persoane ucise la Capital’.

Angajaţii care au supravieţuit atacului au lucrat joi după-amiază în afara redacţiei, în spatele maşinilor dintr-o parcare. ‘Altceva nu ştiu să fac’, a spus joi reporterului AFP unul dintre ziarişti, Chase Cook, asigurând că, în pofida atacului, nu se va renunţa la ediţia de vineri.

Citește și : Susan Sarandon a fost ARESTATĂ la un miting anti-Trump

Potrivit unei postări pe Twitter a unuia dintre colegii săi, Phil Davis, autorul atacului, Jarrod Ramos, în vârstă de 38 de ani, a fost inculpat şi va fi audit vineri de instanţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.